Ресторантът на Chef Виктор Ангелов с втора локация

Chefs е един от емблематичните столични ресторанти с авторска кухня и от скоро има нова локация – Chef’s Live в Sense Hotel Sofia. Във втория ресторант на Chef Виктор Ангелов, атмосферата е по-лежерна, кухнята е live в центъра на събитията, а менюто е също толкова впечатляващо.

Нямах никакво търпения да посетя новото място, защо бях сигурна, че качеството ще е също толкова високо, а преживяването още по-запомнящо се. И не бърках. Отделихме един дъъъълъг обяд, за да се насладим на максимално голяма извадка от менюто.

Тези топли фалафели са прекрасно предястие, което автоматично те пренася на изток с ароматите и изключителния си вкус.

Продължихме с абсолютно перфектен телешки стек, който сякаш се топи в устата. Сосът към него го допълваше прекрасно, а сервирането, както винаги, е изключително красиво.

Телешки стек.

Нещото, което нямаше как да пропусна, беше костният мозък. Не съм виждала да се предлага никъде другаде и за първи път го опитвам поднесен самостоятелно. Нека ви кажа, това е нещо аболютно божествено! Абсолютно задължително е да го опитате!

Костен мозък.

Дойде време и за десерта. Отново се мятам на нещо, което принципно искрено мразя още от детските си години – кадаиф. Още помня екскурзията да Гърция, в която учителките ни тъпчеха с какви ли не десерти от него, докато захарта не започне да излиза от ушите ни. Но! КЮНЕФЕТО в Chef’s! Безумно вкусно, наистина, аз сама не повярвах колко много ми хареса и как този омразен за мен продукт се превърна в нещо, което искам да ям всеки ден. Велико!

Кюнефе.