Яйца по индийски

Едно от най-любимите ми неща за ядене генерално са яйцата, особено когато става дума за неделна късна закуска. Толкова често ги приготвям, че рецептите ми вече се изчерпват и трябваше да намеря нов креативен подход. Така стигнах до Egg Pepper Fry или пържени яйца по индийски.

Омлет с авокадо, тост с авокадо, яйца бенедеикт, омлети, бъркани яйца…милиони варианти за приготвяне на този феноменален продукт. Не се бях замисляла, обаче, че те могат прекрасно да участват в рецепта с индийски привкус и затова тази привлече вниманието ми. След като я опитах, ме спечели официално за следващите няколко месеца. Става буквално за 3 минути, а аромата и вкуса е като на нещо, за което сте отделили цял ден старание. Ето я и рецептата:

Яйца с индийски подправки

Адски бърза рецепта за феноменални яйца, с които да разнообразите неделния брънч. 

Тип Брънч, закуска, предястие
Кухня индийска
Време за подготовка 2 minutes
Време за приготвяне 3 minutes
Време (общо) 5 minutes
Порции 1 порция

Съставки

  • 2 твърдо сварени яйца
  • 1 ч. л. къри
  • 1 ч. л. пушен червен пипер
  • 1 ч. л. смлян кимион
  • 3/4 ч. л. черен пипер
  • 3/4 ч. л. сол Аз използвах пушена, става страхотно!
  • 1 1/2 с. л. гхи може да ползвате и обикновено масло
  • 2-3 скилидки чесън

Инструкции

  1. Осигурете си две твърдо сварени яйца. Ако приготвяте повече порции, по две яйца на човек. Направете плитки разрези, като за белене на портокал, по повърхността на яйцата. 

  2. Пригответе си попдправките и накълцайте чесъна на ситно. 

  3. Сложете маслото в тиган на средна температура. След като се разтопи, прибавете към него чесъна. Запържете, като внимавате да не загори. 

  4. Добавете микса от подправки и разбъркайте добре с маслото. 

  5. Добавете яйцата и оваляйте добре в сместа, така че да се покрият добре с подправките. 

  6. Ще забележите как маслото и подправките ще попият по направите разрези и така ще овкусят яйцата допълнително. Оставете за 2-3 минути и свалете от огъня. 

  7. Ако можете да изчакате, това е от ястията, които стават по-вкусни като преседят известно време. Ако не, сервирайте и номкайте! 

Ако сте фенове на подправките, в частност индийските, тази рецепта ще ви стане абсолютен фаворит. Страхотна е и за предястие, както и за допълнение към ориз. Енджой!

Н.