Нова карта за вкусно ориентиране в града

 На 12 септември (сряда), от 12:00 ч., на открито в двора на къщата, помещаваща се на ул. „Миджур“ №12 в кв. Лозенец, ще се проведе представяне на картата с културни и кулинарни обекти и маршрути, изготвена по проект „По пътя на храната и културата на София“ от Сдружение „Храна за култура“.

Снимки: Heads Up Studio

Проектът има за цел съставянето на една по-различна карта за туристическа обиколка на града, като добавя към нея и кулинарни обекти. Тя предлага три маршрута за обиколка на София, като всеки един включва както предложения за кафе, закуска, обяд, вечеря и коктейли, така и ключови културни обекти. Идеята на обособените маршрути е да потопят посетителите в духа на града и да им помогнат да се ориентират в кулинарните и културните обекти, които предават най-добре неговата същност.

Снимки: Heads Up Studio

Всички кулинарни локации са избрани така, че да се по път на разходката из културните забележителности. Всеки от маршрутите съдържа предложения за разнообразни кухни и тип заведения, за да може посетителите на града да разберат повече и за кулинарната култура на столицата.

Снимки: Heads Up Studio

От друга страна, културните обекти, представени в картата, са не толкова полулярни туристически спирки, но пък ключови за духа на София. Подбрани са локации, на които всеки живущ в София се спира ежедневно и чрез които туристът няма да се чувства турист, а истински жител на града.

Снимки: Heads Up Studio

Събрани заедно, трите маршрута представят града в истинската му светлина, с всички малки, но знакови културни обекти и с разнообразието от кухни и заведения. Целта на проекта е да представи един различен поглед върху туризма в столицата, да приобщи посетителите на града и да отговори на търсенето на информация за кулинарни обекти и скрити съкровища в София.

Снимки: Heads Up Studio

Посетителите на събитието на 12-ти септември ще имат възможност да се запознаят с процеса и причините за изготвяне на картата, подбраните културни забележителности, както и да опитат част от предложенията на кулинарните обекти, включени в нея.

Снимки: Heads Up Studio

Проект „По пътя на храната и културата на София” се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2018

Повече за проекта и обектите, включени в него, можете да намерите ТУК