Новото парче от Азия в София

Огромен фен съм на азиатската кухня и съм супер ентусиазирана винаги, когато мога да се докосна до нея. Не пропускам възможност да опитвам нови и нови неща от нейната необятност и именно затова бях супер развълнувана за Lili Pham – новият азиатски ресторант в София. 

С такова нетърпение очаквах обяда ми там с Лили и толкова бързо се изстрелях посока ул. Славянска, че изобщо не погледнах къде точно се намира. В крайна сметка се оказа, че е на популярната за предишни заведения локация до София Прес, което малко ме изненада. Първоначално в главата ми се въртеше представа за нещо много по-автентично, като атмосфера. Не знам защо си мислех, че ще попадна на леко по-невзрачно и не-лъскаво място, но се оказа, че доста съм се объркала. Интериорът е доста изтънчен и на определено доста по-високо ниво от очакваното. Изненадах се от лъснатите прибори и се замислих дали това няма да означава поредното „азиатско“ място, в което ще има салата Капрезе за 19,99 лв., но не. Ситуацията е далеч, далеч по-приятна!

Менюто е богато и предлага наистина интересни неща, които до момента не намирах в София. Това, на което се зарадвах най-много, беше разнообразието от дим сум. Това са онези малки джобчета, които се приготвят предимно на пара в едни симпатични бамбукови съдове. Онези малки джобчета, които крият божествени вкусове и изчезват за секунди. Вариантите са много -свинско, скариди, рачешко, приготвени на пара или пържени. Аз се спрях на тези със скариди, приготвени на пара, и съм мега доволна от избора си.

Към тях си поръчах и азиатска салата, която принципно е с телешко, но, тъй като напоследък не съм най-големия фен на месото, аз го пропуснах. Сама по себе си, не е нещо супер УАУ, може би заради липсата на главния герой, но пък е супер свеж микс от зеленчуци, овкусени със страхотен дресинг, така че съм доста доволна и от нея.

За Лили изборът беше малко по-труден, но в крайна сметка имаше и неща, подходящи за нея, така че и тя не остана по-назад. Спря се на ролца с оризови нудли и зеленчуци, както и на Пад Тай със зеленчуци.

Ролцата са свежи и леки, но Пад Тай-я определено беше звездата. Адски, адски вкусен! С много и различни зеленчуци, а не просто 1-2 резена тиквичка, със страхотен сос, чуден баланс на вкусове и перфектно сготвени нудли. Доста ви го препоръчвам, а и предполагам, че другите му варианти също ще са много добри.

Като цяло, мястото ме изненада супер приятно и определено скоро ще се завърна пак, защото има много неща за опитване. Отново ще кажа, че мега много се радвам, че вече имам дим сум на една ръка разстояние, тези джобчета са истински рай и много ми липсваха в София. И така, препоръчвам горещо! А сега отивам на брънч, защото не съм яла от вчера и при спомените за този обяд ми потекоха лигите…

Енджой! И ще се радвам да споделите и вашите впечатления!

Н.