Новото място за хубави Моменти

Съвсем скоро в София се появи ново бижу под егидата на Шеф Андре Токев, което обещава да стане любимо място на всеки, който търси разнообразна и креативна храна, уют и място, на което да се чувства комфортно по всякакви поводи. 

Moments by Andre  Tokev следва тенденциите за модерно бистро, в което да отидеш за обяд, за вечеря и дори за леко парти с качествени коктейли. Напоследък виждам все повече подобни местенца в чужбина и определено са новият хит, особено за хора, които си представят разпускането с приятели на място с нещо за хапване, а не в препълнен клуб до 6 сутринта.

Обстановката е уютна, въпреки голямото пространство, с което заведението разполага. Има и кокентна градина във вътрешен двор, в която нямам търпение да си пия коктейла в момента, в който зимата си тръгне от София.

Менюто е много, много богато, но не в стила на четири тома с всичко от лютеница, през паста, до скара и омлети. Определено мога да кажа, че е „за всекиму по нещо“, но в един доста по-специален вариант, в който всичко е там с причина, мисъл и си тежи на мястото.

Започва от закуски, измежду които място намират яйцата бенедикт и бърканите яйца, но не в традиционния и омръзнал ни до болка вариант. Продължава с „неща за боцкане“ и брускети, които са идеалното допълнение към коктейла ви.

От там, естествено, отиваме на по-същинската част, която стартира със салати – всичките са супер интересни, а има и такива в буркан, които са истинско забавление – поднасят се в бурканче, а дресингът отделно, като вие сами смесвате всичко и „шейквате“, за да овкусите. Супер забавно, креативно и ефектно!

Минава през предястия, от които аз избрах калмарите на плоча и морковения хумус – и двете с чудесен вкус. Другото, което ми направи много добро впечатление беше, че всички порции са в точния размер и в случая имам предвид, че не са прекалили. За пример ще ви дам хумусът, който, колкото и да обичам, обикновено остава недояден, когато порцията е 300 гр., като същевременно не ми дава възможност да опитам други неща. Предястията са си предястия, основните – основни. Можете спокойно да опитате няколко неща и да не се притеснявате, че няма да се преборите с всичко. Същевременно, далеч не са „гурме“.

Е менюто има и доста интересни сандвичи, измежду които е и популярния „grilled cheese“, отново през погледа на шеф Андре Токев. Ще попаднете и на неща, като шкембе с език, таратор от домати и гьозлеме. Последното е с чудна плънка от ароматни зеленчуци и сирене и е невероятно свежо!

Има секция с вурстове, която предполагам ще е доста интересна за почитателите на бирата и немската кухня.

При основните също има разнообразие от протеини, като ние се спряхме на ципурата и определено не сбъркахме.

Нещото, което ме зарадва безкрайно, беше наличито на великите картофи с различни подправки, в които се влюбих в Perla. Ще намерите и добър набор от гарнитури, сосове, които можете да поръчате към всяко от ястията, неща за допълване на алкохолни напитки, като ядки и пуканки и естествено – десерти. Само ще кажа, че тази секция стартира с Кайзершмарн.

За да обобщя, мога смело да кажа, че Moments определено се превръща в новото ми любимо място в София, заради разнообразното меню, което е подходящо за всяко време от денонощнието, супер интересните предложения, достъпните цени и приятната атмосфера. Говорихме си, че ще е чудесно и за неделния брънч, а нямам търпение да пробвам и коктейлите. Смело ви препоръчвам няколко посещениЯ! Мисля, че ще останете очаровани и едно няма да ви стигне да опитате всичко, което си харесате в менюто!

До нови моменти,

Н.