Перлата в Приморско

И буквално и преносно – Perla е новото място, около което (изобщо не случайно) се шуми, защото напълно обещава да промени възприятието ни за летуване в Приморско и някакси, като с магнит, ни привлича да отидем и да останем. Възможно най-дълго.

Винаги, когато чуя името Андре Токев, съм адски заинтригувана. Този път не беше различно. Мисълта за ресторант на морето, в който да мога да се насладя на творенията му, определено ме направи доста нетърпелива и развълнувана. Имах високи очаквания, но дори не подозирах колко ще бъдат надскочени.

Да започна от там, че плажът неслучайно е вървял в комплект с резиденция на вие-знаете-кой. Заливът се разкрива, след като преминете през дъбовата гора на резерват „Ропотамо“. Водата е кристална и спокойна, като стъкло. Там вляво е и перлата. Въпреки размерите си, заведението изключително умело се слива с обстановката, тъй като преобладава дървото. Просторно, светло, уютно и морско. На едно от нивата има невероятна тераса с най-удобните легла на света, на които времето напълно спира. Останалата част е отредена на предимно ниски и няколко високи маси, на които да се настаните удобно и да се подготвите за вкусовото приключение, което ви очаква.

Първоначалният ни план беше за обяд и плаж, но ни хареса толкова много, че останахме и за вечеря и успяхме да опитаме голяма част от менюто. С две ръце, два крака и цялата смелост, която имам, ви казвам, че храната там е невероятна!

Мидите Сен Жак с лек лимонов сос са божествени, калмарите идват с хрупкави трохи и цялата си крехкост, а равиолите със сирене и орехи са to die for!

Ако трябва да приоритизирам, бих казала калмарите, но наистина всичко е толкова вкусно, че трудно се спирам на едно.

Салатата Perla с морски дарове си е истинско основно ястие с това изобилие от разкошотии в нея, всяка от които е приготвена изключително добре.

За десерт имаше три опции, но след завидния пир се спряхме на най-леката – чийзкейк. Точно толкова сладък, колкото трябва, с изключителната свежест на малинов сос и дъх на кокос в блата.

След плаж, лежане на великата тераса и малко бедстване с едно водно колело, бяхме готови за втори рунд. Подучухме, че октоподът е задължителен за опитване и тук не ни трябваше много мислене. Препоръчвам да го комбинирате с гуакамоле, както и с свежи зеленчуци с билки. Последните може да ви звучат някак стандартно, но ви обещавам, че ще останете много доволни.

Дугото нещо, което прикова вниманието ни, беше пица „Шопска салата“, името на която на друго място би ме озадачила твърде, но тук знаехме, че ще е нещо специално. Моля ви, опитайте я! Гениално е да подредиш всички тези толкова български и вкусни продукти върху перфектна пица и да получиш толкова велик резултат.

За да не останем случайно гладни и да вземем дажбата си храна за поне два дни напред, взехме и парпаделе с миди. Домашна, истинска паста с вкус на море. ВЕ-ЛИ-КО!

В заключение, тъй като е безсмислено да продължавам да се опитвам с думи да ви разкажа колко хубаво беше, просто ви препоръчвам най-горещо да отделите време и да го посетите. Вкусовите ви рецептори със сигурност ще са ви благодарни, а и ще прекарате един чуден ден на невероятен плаж! Аз лично отивам пак при първа възможност! А сега ви оставям, защото морския живот е тежък и имам задължения, като например как да махна пясъка от кецовете. До скоро!